Кафедра виробництва приладів ПБФ КПI ім. Ігоря Сікорського
Кафедра виробництва приладів ПБФ КПI ім. Ігоря Сікорського
Кафедра виробництва приладів ПБФ КПI ім. Ігоря Сікорського

Візит студентів кафедри до Познанського Університету Технологій Міжуніверсит.відносини,НОВИНИ

Візит студентів кафедри Виробництва приладів до Познанського Університету Технологій


В період з 24.11 по 28.11.2019 року студенти кафедри Виробництва приладів, Приладобудівного факультету разом з викладачем кафедри доцентом Cтельмах Н.В. відвідали Познанський Університет Технологій з дружнім візитом в рамках міжуніверситетської двосторонньої угоди про співпрацю.

Студенти оглянули територію кампусу Познанського Університету Технологій, відвідали бібліотеку, де ознайомились із структурою та сучасними технологіями використання інформаційних ресурсів бібліотеки в автоматизованому режимі, що забезпечує зручність та швидкість доступу відвідувачів до необхідних літературних джерел.



Цікавим виявилось відвідання факультету Механічного, а саме лабораторії Оптотроніки на кафедрі Метрології та вимірювальних систем, де проф. Єва Стаховськи ознайомила студентів з неруйнівними інтерферометричними методами вимірювання для біомедичної та машинобудівної промисловості. Також студенти отримали можливість познайомитись з діяльністю лабораторій Прототипування електронних схем та Програмованого логічного управління, що знаходяться на факультеті Електроніки. Саме там студенти кафедри Виробництва приладів презентували свої власні наукові проекти та практичні розробки для польських викладачів та студентів. Захід відбувся в дружелюбній атмосфері, де наші студенти отримали чудовий досвід спілкування з іноземними студентами як на професійні теми так і про буденне студентське життя.  


Варто зазначити, що найбільше студентам Київської Політехніки сподобався візит на кафедру Біомедичної інженерії до лабораторії Біомеханіки, де вони послухали дуже цікаву лекцію про сучасні розробки в області протезування та 3D  друку імплантів, яку провели доценти Пьотр Качмарек та Томаш Маньковські. Під час лекції відбулась жвава дискусія між польськими викладачами і українськими студентами в підсумку польські викладачі були приємно здивовані обізнаністю та зацікавленістю студентів даною тематикою.

Не менш цікавим виявилась зустріч студентів з професором Стефаном Броком на Механічному факультеті, в Інституті автоматизованого управління, робототехніки та обчислювальної техніки, де польський науковець ознайомив українських студентів з системами контролю руху, в яких застосовуються стійкі лінійні та нелінійні методи. Особливу, увагу було приділено питанням гібридного керування режимом ковзання методами обчислювального інтелекту. 

Також студенти кафедри виробництва приладів отримали можливість долучитись, як слухачі до відкритої лекції на тему «Математика та ІТ-технології в інвестиційному банкінгу. Вступ до кількісного аналізу», що відбулась в Познанському Університеті Технологій в дні візиту українських студентів.

В Познанській Політехніці студенти та викладачі люблять спорт про що свідчать як спортивні традиції університету так і дуже сучасний спортивний центр, який із задоволенням показав українським студентам особисто керівник комплексу. 


Особливу подяку за підготовку та організацію візиту висловлюємо  Ользі Вахріній координатору по розвитку польсько-українского співробітництва Познансього Університету Технологій.