Кафедра виробництва приладів ПБФ КПI ім. Ігоря Сікорського
Кафедра виробництва приладів ПБФ КПI ім. Ігоря Сікорського
Кафедра виробництва приладів ПБФ КПI ім. Ігоря Сікорського

Подорож студентів до Політехнічного університету в місті Жешув Міжуніверсит.відносини

Нещодавно студенти кафедри виробництва приладів, приладобудівного факультету на чолі з викладачами кафедри здійснили захопливу подорож до , республіка Польща. В рамках візиту було відвідано декілька факультетів, а саме факультет електроніки та обчислювальної техніки та факультет машинобудування та авіації. Викладачі та співробітники Жешувської політехніки показали багато цікавих  наукових та навчальних лабораторій та надали вичерпну інформацію про життя університету, якість навчання та принципи отримання суттєвих знань з різних галузей.

Студенти та викладачі кафедри виробництва приладів відвідали лабораторії з проектування робототехніки на основі систем Lego MindStorms, лабораторії з проектування та тестування квадрокоптерів та вузлів таких приладів. Дуже цікавим також виявися візит до лабораторії створення систем віртуальної реальності, де наші студенти з великим задоволенням протестували декілька комп’ютерних додатків для 3D-окулярів. На факультеті частина з комп`ютерних навчальних лабораторій оснащені моноблоками Apple для розробки програмного забезпечення студентами, також є багато навчальних лабораторій для роботи з системами «розумний дім», системами 3D-візуалізації зображень та комп’ютерної графіки, серверним забезпечення багатьох різних виробників, що надає студентам Жешувської політехніки можливість опановувати одразу декілька принципів роботи з серверним обладнання.

Не менш цікавим виявилось і відвідання факультету машинобудування та авіації. Наші студенти дуже зацікавились сучасною лабораторією виготовлення деталей та виробів на 3D-принтерах. Особливо важливим є те, що студенти Жешувської Політехніки, навчаючись, мають можливість опановувати не тільки роботу з пластиком в якості матеріалів, а й такими матеріалами, як смола, спеціальна пластмаса для протезування людських частин тіла, гума різного складу та навіть металу, що є надзвичайно складною та фінансово-затратною процедурою у сучасному 3D-виробництві.

На факультеті представлені новітні металоріжучі HAAS, виробництва США, наявні лабораторії для оцінки якості виготовлення деталей за допомогою оптичних систем, а також лабораторії для оцінки зношеності двигунів внутрішнього згорання, що є надзвичайно важливою частинного виробничого процесу машинобудування.  

Наприкінці візиту відбулася зустріч з проректором з міжнародного співробітництва проф., др. хаб. Grzegorz Ostasz та співробітниками департаменту міжнародного співробітництва, які надали вичерпну інформацію для студентів нашої кафедри щодо навчання в Жешувській політехніці.

Подорож до наших колег з Жешувської політехніки виявилася надзвичайно корисною та наповненою нових цікавих знань про життя студентства за межами України. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю та хочемо подякувати співробітникам та викладачам Жешувської політехніки та відділу міжнародного співробітництва начолі з проф., др. хаб. Grzegorz Ostasz за надану можливість!